tirsdag den 7. april 2015

Redegørelse og diskussion


Redegørelse og diskussion

I en redegørelse og diskussion, er det vigtigt at holde de to opgavetyper adskilt. Det er en todelt opgave, det ene er en redegørelse, som går ud på at opsummere hovedsynspunkterne i teksten, og det er super vigtigt at man holder sig neutralt til teksten. Man må ikke have sine egne holdninger med ind i teksten i redegørelsen, gem det til diskussionen. I diskussionen har man mulighed for at komme ud med sin egen holdning til emnet og forholde sig til det forfatteren skriver. Man kan også bringe andres mening ind i diskussionen og ud fra det starte en debat eller diskussion omkring tekstens hovedemne.


Redegørelse:

- Præsenter teksten, så man kender forfatter og hans/hendes baggrund, årstal for udgivelse og         tryksted.
- Gengiv tekstens overordnede påstand.
- Gengiv belæggene for den overordnede påstand.
- Man skal hele tiden huske hvis mening det er der skrives om, og sættes fokus på at det ikke er ens egen mening.
- Det er vigtigt at beskrive tingene med egne ord og ikke tekstens.
- Husk altid at være neutral og forhold dig objektivt til tekstens hovedsynspunkter


Diskussion:

- Denne opgavedel skal fylde betydeligt mere end redegørelsen.
- Det er vigtigt at man ikke bare skriver om man er enig eller uenig i hvad holdningen er i teksten, man skal også begrunde hvorfor man har den holdning.
- Før diskussionsparten opstarter, opsætter man en tabel med for og imod sagens kerne, dette er godt som forarbejde til diskussionen.
- I diskussionen stiller du tekstens eller sagens forskellige holdninger og vinkler op over for hinanden, og du forholder dig nuanceret til dem.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar